Categories: Det vardagliga, När du minst anar det!"

Gå ner i vikt med ett kostschema

Många som vill gå ner i vikt tycker det är svårt att lägga upp ett bra matschema och veta hur de ska äta hälsosamt. Därför kan man ta hjälp av ett kost-schema med veckovisa menyer. På nätet finns en uppsjö av alternativ där du får med en inköpslista och rätter för hela veckan. Du kan ofta välja om du vill ha en vegetarisk meny eller en mer all-round. Huvudsakligen ska du äta nyttig och hälsosam mat och hålla dig inom ett visst kaloriintag.

Ladda ner en app

De flesta kost-scheman är tillgängliga genom en egen app där du enkelt kan följa dina framsteg. Här lägger du också in allt du äter på en dag så du ser att du håller dig inom det rätta kaloriintaget. De flesta kost-scheman ska följas under en begränsad tid, till exempel fyra veckor och hjälper dig att få en nystart. Sedan kan du fortsätta på egen hand efter detta. Det är också ett bra sätt att få ny inspiration om du känner att du alltid lagar samma mat eller lunch. Dessutom brukar det även ingå frukostrecept och enkla snacks som du kan testa på. Dessa appar brukar vara gratis men själva kost-schemat kostar en viss summa att ta del av.

Köp hem det du behöver i förväg

Det som är bra med ett kostschema med personlig tränare är att du enkelt kan planera i förväg. Eftersom du får en inköpslista över hela veckan kan du åka och storhandla helgen innan och ha allt hemma. Det kommer även underlätta din vardag eftersom du bara behöver ställa dig och laga mat när du kommer hem. Många saker går även att förbereda innan så det går snabbare när du väl ska laga dina måltider.

Olika kostscheman för män och kvinnor

Ett kostschema måste till viss del vara individanpassat för att det ska fungera. Det beror dels på om du är man och kvinna samt hur mycket du väger. Om du använder en app kommer du därför att få fylla i din nuvarande vikt och din målvikt. Sedan räknar appen ut hur många kalorier du ska få i dig per dag. Om du inte vill följa ett kost-schema till punkt och pricka kan du plocka ut dina egna recept och göra en egen meny. Ett kost-schema ska inte bara inkludera frukost, lunch och middag utan även små mellanmål. Det är alltså bättre att äta flera små portioner än några större. Du kan även behöva anpassa ditt kostschema beroende på om du styrketränar eller ska gå ner i vikt.