Tandblekning med livsmedel

Sätter du handen för munnen när du pratar eller avskyr du att le framför andra människor? Att känna sig osäker över sina tänder är inte ovanligt, men det är naturligtvis inte speciellt kul. Idag finns det många olika sätt som du kan gå tillväga för att dina tänder ska bli fria från fläckar och missfärgningar. Ett alternativ är att använda sig av kemiska tandblekningar men ett annat är att bleka tänderna på ett mer naturligt sätt.

Det finns många olika livsmedel som sägs ha en blekande effekt på tänderna. Att använda sig av livsmedel är betydligt mer hälsosamt och dessutom är det billigare. Det är dock viktigt att vara medveten om att livsmedel aldrig kan bleka tänderna mer än en kemisk tandblekning men de kan absolut hjälpa tänderna att få tillbaka sin naturliga ljushet och glans.

Livsmedel som kan bleka dina tänder

Selleri – Selleri är inte bara gott och nyttigt för din hälsa. Det är även ett riktigt bra livsmedel att använda sig av om du vill få vitare och renare tänder. Det är tack vare sellerins knaprighet som tänderna kan få sig en riktigt djuprengöring. När du äter selleri fungerar livsmedlet som en naturligt plackborttagning med tandblekningspenna som dessutom polerar tandköttet och tänderna.

Vindruvor – I vindruvor finns det något som kallas för äppelsyra – och det finns mycket av det! Äppelsyra är ett bra sätt att få vitare tänder, speciellt för den som letar efter en naturlig metod som inte är skadlig. Om du äter vindruvor kommer du snabbt att märka av att dina tänder ser ljusare ut och att eventuella fläckar har minskat. De antioxidanter som vindruvorna har är också bakteriedödande och kan minska risken för inflammationer.

Jordgubbar – Det är sedan länge känt att jordgubbar kan ha en blekande effekt på tänderna. För att uppnå ett bra resultat rekommenderas att du äter 3 jordgubbar strax innan du borstar dina tänder. Du kan också dela jordgubben på mitten och gnugga insidan mot tänderna eftersom detta också sägs hjälpa väldigt bra. Precis som med vindruvorna är det är äppelsyran som verkar.

Valnötter – Valnötter är mycket vanliga inför jul, men vill du ha vita tänder bör du äta nötterna oftare än så. Valnötter har många fördelar, till exempel att de främjar hjärthälsan, men nötterna kan även få bort missfärgningar och plack från dina tänder. När plack försvinner kommer dina tänder att upplevas mycket vitare. Den polerande effekten av nötterna ser dessutom till att tänderna får mer glans.

En blekning som tar tid

Det här är bara några få av alla de livsmedel som sägs kunna bleka dina tänder. Observera att det kan ta tid innan du får ett märkbart resultat. Vill du ha en snabb förändring är det bättre att du köper en tandblekning för hemmabruk eller att du besöker din tandläkare för en behandling.