Planera budget inför badrumsrenovering i Staden Stockholm

Att det är dyrt att renovera är ingen hemlighet, allra helst när det kommer till badrum. En badrumsrenovering kräver mycket underarbete och materialen är ofta dyra. Det är inte helt ovanligt att kostnaderna blir högre än vad man först tänkt sig, och det där därför viktigt att planera och göra en noggrann budget där man även ser över vilka oväntade kostnader som kan dyka upp.

Grunden för hela badrummet
Ut med det gamla och in med det nya. När det gamla badrummet rivits börjar en badrumsrenovering med ett omfattande underarbete. Det finns många krav att uppfylla, så som tätskikt, och man behöver ta reda på exakt vilka material och produkter som kommer att behövas för att kunna räkna på en budget. Fundera över val av dusch eller bad, vad som är en rimlig prisklass och hur utbudet ser ut och bestäm tidigt i planeringen vilka produkter som ska köpas.

Inredning

Det finns mycket att välja mellan när det kommer till badrumsinredning, både vad gäller utformning och prisklass. Det är bra att bestämma i förväg vilka produkter man tänkt använda sig av, så som handfat, toalettstol, skåp och hyllor se länk. Se över belysning i samma veva, det är alltid en fördel att ha flera ljuskällor i ett badrum och kan vara både dyrt att köpa och att installera.

Små detaljer

Glöm inte att räkna med kostnader för alla små detaljer så som blandare, spegel, handdukshängare och andra saker du behöver och vill ha i ditt nya badrum. Även om kostnaderna för dessa produkter inte enskilt kostar så mycket så blir den totala summan hög innan allt är på plats. Minsta lilla krok eller vattenlås bör därför räknas in i budgeten för din renovering redan från start.

Hjälp från hantverkare

Vid vissa moment i en badrumsrenovering behöver man anlita hantverkare. Arbeten som rör VVS och el bör utföras av en fackmannamässig och kunnig person för att jobbet dels ska utföras på rätt sätt och dels för att undvika kostsamma skador i framtiden. Elinstallationer i våtrumsutrymmen är inget man ska ge sig på på egen hand eftersom det rent av kan vara farligt.

Extra buffert

Det händer att det dyker upp oväntade kostnader som man inte räknat med under en renovering. Det kan handla om material till underarbetet eller detaljer som kommer till under renoveringens gång och det är därför bra att ha en extra buffert för dessa kostnader. När du räknat på din budget och fått fram ett ungefärligt slutpris kan det därför vara en fördel att lägga på ett par tusenlappar så är man väl förberedd och slipper bli överraskad.

Det finns många anledningar att planera och göra en noggrann budget innan man påbörjar en badrumsrenovering. Tar man kostnader eftersom är risken stor att det drar iväg långt över vad man först tänkt sig att det skulle kosta. Räkna med små detaljer och se till att ha en extra buffert på några tusenlappar så det finns utrymme för om något skulle gå snett under renoveringens gång. En lyckad badrumsrenovering kräver både tid och pengar så stressa inte igenom varken planeringen eller renoveringen.