Få inspiration till din köksrenovering

Att renovera är spännande och roligt, men det kan bli lite påfrestande under tiden som renoveringen pågår. Förhoppningsvis ska fördelarna med renoveringen väga tyngre än nackdelarna och ett sätt att glömma bort en rörig vardag och få upp humöret under renoveringen kan vara att gräva ner sig i inspiration.

Det finns mängder av inredningsstilar, material och möjligheter när det kommer till renovering av badrum. Om du inte redan vet vad du vill ha och hur ditt badrum ska bli, kan du hitta inspiration från många olika håll.

Hitta inspiration nära dig

Ett sätt att hitta inspiration är att besöka möbelvaruhus och byggvaruhus i din närhet. Gå in i butikerna och se dig omkring bland olika stilar. Där kan du även få dig en uppfattning om prisskillnader på olika stilar. I butikerna har du fördelen att kunna känna och ta på sakerna för att få dig en uppfattning om materialet.

Har du brist på varuhus i din närhet kan du alltid använda dig av internet eller tidningar. Utbudet är större på nätet för köksrenovering Göteborg där du kan därför jämföra priserna lite lättare. Undersök om varuhusen du besöker online har möjlighet att leverera hem till dig, så du slipper tänka på att själv ordna med transporten om varuhusen ligger långt bort.

Är du mer intresserad av vintage och begagnade prylar? Då kan du söka på Blocket, på loppmarknader och liknande ställen för att hitta vad du söker. Många säljer begagnade badkar och andra tillbehör till badrummet och har du tur finns det någon i din närhet som har vad du söker för en billig peng.

Du kan även bli mer medveten när du är på besök hos vänner eller bekanta och lägg märke till deras val av inredning i badrummet.

Renovera säkert

När det kommer till renovering får du fria händer att välja och vraka bland alla material och prylar som ska införskaffas, men själva badrumsrenoveringen måste du lämna till en kunnig hantverkare. Det är viktigt att hantverkaren är legitimerad och har alla nödvändiga certifikat för att din hemförsäkring ska täcka eventuella skador. Hantverkaren ska även kunna lämna en garanti när badrummet är klart och erbjuda en garanterad livslängd på det slutförda arbetet.

Utöver det har du troligtvis möjlighet att göra ett ROT-avdrag för att få arbetet utfört till lägre pris. Det kan du läsa mer om på Skatteverkets hemsida.