Categories: Artiklar om VVS, Det vardagliga, Fixa din el själv

Att tänka på när du köper ny toalett

Köpa nya toalett är inget man gör varje dag. Men ibland händer det. Det kan vara i samband med en renovering eller en skada. Oavsett anledning så är det inte lätt. Man ska hitta en som ser snygg ut, en som är funktionell och sedan rätt tillverkare. Sistnämnda är verkligen svårt då vi sällan läser på eller utsätts för reklam om att köpa toalett. Här litar man tyvärr blint på andra människor i sin omgivning.

Men, om det är så att du nu står inför det magiska ögonblicket att köpa en ny toalett är det en del saker du ska tänka på. Därför kommer här nu tre tips för dig. Tipsen skiljer sig något åt och här kommer även smak in men försök se det som en möjlighet att bli puttad i rätt riktning.

Estetik viktigare än du tror

Många tror att köpa en toalett som ser bra ut är lätt. Här har man ofta fel. En toalett är bara inte avlång och vit. En toalett kan ha olika former och symbolisera olika uttryck. När en toalett passar in i ett badrum är den ganska obemärkt men problemet yttrar sig så fort man valt fel. Därför är första tipset att verkligen studera hur ett snyggt badrum ser ut och vilken toalett som passar in. Toalettens form skickar mer signaler än du anar. Det klassiska misstaget är att ha en alldeles för modern toalett i ett gammalt badrum. Det kan förstöra helhetsintrycket av din sommarstuga eller fritidshus.

Tänkt på utrymmet

Förutom att en toalett ska se snygg ut i badrummet behöver den vara funktionell. Att toaletten fungerar som en toalett ska är kanske vedertaget och med funktionell syftar detta tips på andra omständigheter. T.ex. att det är gott om benutrymme mellan toalett och vägg. Detta är något enkelt att missa och vi har alla upplevt det där badrummet som känns för trångt. Det finns såklart standarder att följa, så gör det!

Ta hjälp med installationen

Att installera en toalett är inte enkelt. Sista tipset är att ta hjälp med installationen av en rörmokare. Det finns flera fördelar med att ta hjälp men den främsta är att det ska bli rätt. En rörmokare har installerat tusentals toaletter och vet vad som behövs. Det kan även vara viktigt för din försäkring att en rörmokare har installerat toaletten vid eventuellt läckage. Det sista man önskar sig är vattenskador och inte få ut några försäkringspengar. Så, när du hittat en snygg och funktionell toalett, ring en rörmokare.