Vilken renovering höjer värdet på huset mest?

Det finns många saker att ta sköta om när man bor i hus, några gör man själv och några överlåter man till hantverkare. När tiden är kommen för att sälja huset så brukar det bli dags att få ordning på allt som man borde göra men inte har tagit tag i. Tiden är knapp, mycket ska göras och därmed behöver du prioritera. Frågan är vilken renovering som höjer värdet på ditt hus mest av allt?

Bra att ha

Det finns saker som man vill få i ordning i huset som är bra att ha. Det kan till exempel vara nya tapeter i sovrummet eller ett trädäck på baksidan. Både de här sakerna gör huset trevligare att bo i, de kan ge ett intryck av att huset är ombonat och väl omhändertaget och de kommer troligen att höja värdet på huset inför köksrenovering – stockholm. Om du däremot går på en husvisning där nuvarande ägare har lagt ett nytt trädäck för 50.000 kr men inte har tagit tag i sin köksrenovering så blir du sällan imponerad.

Måste ha

En del saker vill man få ordning på innan man flyttar in i ett hus. Det handlar om el, vatten, värme, köksrenovering och badrumsrenovering. Dränering och takbyte faller också in i den här kategorin. Om taket är fallfärdigt eller om värmen inte fungerar som det ska så kommer ingen imponeras av din futuristiska fototapet i vardagsrummet. Renovering som man måste ha kommer att gå före och därmed höja värdet på huset mer än renovering som är bra att ha.

Både bra att ha och måste ha

Den här kategorin har inte lika många medlemmar men är troligen det som höjer värdet mest på ett hus. De områden som behöver skötsel i fastigheten som både är ett måste och som är bra att ha. De här områdena kan du dessutom designa så att den visuella upplevelsen ger dig något extra. De två viktigaste kandidaterna är köket och badrummet. Om du till exempel gör en köksrenovering så får du med alla hygienfaktorer och kan samtidigt skapa en unik stil och känsla i huset.

Alltså de mest värdehöjande renoveringarna är:

  • Badrummet, renovera badrummet kan ge en varm och inbjudande känsla samtidigt som det är ett självklart krav med ett bra badrum i alla hus.
  • Köket, en köksrenovering ger ditt hus en unik stil och känsla som sprider sig i hela huset. Dessutom är ett fullgott kök ett måste för alla hus.