Categories: Artiklar om VVS, Det vardagliga, Fixa din el själv

När rörmokare köper ny tvättmaskin

När man bor i hus så är det banne mig någon som är sönder precis hela tiden. Det är inte ens ett skämt utan det är så vardagen för en husägare ser ut. Alla ni studenter som bor i små lägenheter där ni bara kan ringa ett nummer så fort en kran krånglar, eller packa ner er tvätt i en blå IKEA-kasse och traska bort till er tvättstuga för att tvätta – jag har bara en sak att säga till er: Passa på att njut! Att bo i hyreslägenhet har faktiskt sina fördelar, och att bo i hus har såklart sina men att hela tiden behöva agera snickare, rörmokare, trädgårdsmästare och städerska på samma gång kan såklart bli lite tröttsamt i längden.

Så vad gör man då när man står där en fredagseftermiddag och tvättmaskinen gått sönder? För övrigt är det också så himla orimligt att en tvättmaskin endast har en livslängdsgaranti på 1 år, är det verkligen rimligt att man ska köpa ny tvättmaskin en gång på år? Det är såklart en hel annan fråga, men som husägare är det precis sådant man går runt och tänker på exakt hela tiden.

Idag finns det ju väldigt många vitvaruhus dit man kan åka och köpa sig en ny rörmokare -- göteborgtvättmaskin, det är såklart inget man bara stoppar in i bakluckan på bilen men med ett släp eller mindre lastbil är den ganska lätt att frakta hem. Men sen när tvättmaskinen väl är hemma så kommer vi ju till den svåra delen som handlar om installation. Som vi alla vet är ju inte vatten och el de allra bästa komponenterna att leka med och har man inte koll på hur man ska göra så finns det egentligen bara ett tips vilket är, skaffa hjälp.

Man vill verkligen inte att det ska bli fel med installationen så att ringa efter en rörmokare som hjälper en, eller bara ger en råd är det bästa tipset du någonsin kommer få. Det är såklart en stor säkerhetsfråga och en utbildad rörmokare har koll på dessa grejer som gör att allt blir installerat precis som det ska.

Är det akut så finns det rörmokare som jobbar med jourtid som man kan ringa på obekväma tider. Men förhoppningsvis kanske man klarar sig utan tvättmaskin någon dag och då är ett bättre tips att ringa och boka in en planerad tid där rörmokaren kan komma hem till er och hjälpa till med installationen.