Categories: Artiklar om VVS, Det vardagliga, Fixa din el själv

Marknadsföra sig på internet som takläggare

Många takläggare och andra firmor håller sig till det konservativa så som tidningar eller kanske inte så mycket marknadsföring alls. Det gör att företaget går på lågvarv när det kunde dra in mycket mer arbeten. Att anpassa sig till nya tider och utnyttja den världen på internet som vi har är fantastisk och kommer få dig som takläggare att synas mycket mer.

Vart finns målgruppen för en takläggare?
Självklart där husägare hänger! Det finns många sätt för en takläggare att marknadsföra sig på internet idag då det finns en uppsjö av olika sidor att välja bland. Att sätta in annonser på sidor som riktar sig åt hem och renovering är det bästa stället. Där brukar som ge tips på vad folk ska tänka på vid renovering och för många kan det bli för mycket att dom bestämmer sig för att anlita en takläggare och då är det ju perfekt om er firma råkar befinna sig just där.

Bloggar
Att både blogga själv och att använda sig av en eller flera bloggare som takläggare kan vara ett väldigt smart sätt att skapa en personlig kontakt med kunderna om takmålning göteborg. Om du samarbetar med en annan bloggare så kan den blogga åt dig som takläggare och då kommer du att få publicitet på ett annat sätt en än ren annons. Man blir uppmärksammad på ett helt annat sätt då det inte är en säljannons direkt utan mer indirekt vilket tilltalar väldigt många.

Om du orkar blogga själv det du gör i ditt jobb som takläggare där du får följare och kanske med en kreativ och rolig inställning i ditt arbete får kunder då dom får följa allt du gör vilket skapar tillit och trygghet till dig som takläggare. Det är viktigt för många kunder att de verkligen får känna den tryggheten till den firma de ska anlita.
Att synas på en persons blogg eller att ha en egen blogg skapar också vad man kallar för mun till mun marknadsföring. Då folk gladeligen berättar vad dom läst och hört på sistone till varandra. Är det då så att du som takläggare är rolig, duktig eller väldigt kreativ så kommer folk att berätta om dig och ditt företag kommer spridas som en löpeld mellan människor.

Facebook och Instagram
De flesta har dessa sociala medier idag och om man som takläggare har det kan man göra en sida på en av dom eller varje och uppdatera med bilder och text vad man gör. Man kan också här lägga ut erbjudanden och vad som händer på programmet för tillfället.

Facebook och Instagram har också en egen annonserings lösning där man kan klicka i just sin målgrupp vilket är ett bra sätt för många företag att använda sig av.