Categories: SEO och organisk sökning

6 anledningar till att du behöver SEO

– SEO kan leverera värdefulla potentiella kunder

En nyligen gjord undersökning visade att blivande kunder som hittar din webbsida via en organisk sökning kommer i genomsnitt att resultera i en försäljning 14,6 % av gångerna. Jämför det med cirka 1,7 % för blivande kunder som du når via utgående marknadsföring som till exempel telefonförsäljning eller mejlutskick.

Vad du behöver veta: SEO är nästan 900 % effektivare än utgående marknadsföring.

Och det är logiskt. När en blivande kund hittar dig när de söker efter en lösning på sitt problem är de mycket mer mottagliga för ditt erbjudande och det är mycket troligare att de köper. Det är definitionen av “varma” eller “kalla” potentiella kunder. Jämför en “varm” potentiell kund som tittar på vad du gör med utgående marknadsföring, marknadsföring som är störande och tvingar människor som inte är intresserade till att prata med dig, med “kalla” potentiella kunder. SEO vinner utan tvekan. SEO Agency | Search Engine Optimisation Agency

-SEO-trafik vinner över betalda annonser

Våra undersökningar visar på att betalda sökningar som till exempel Google AdWords bara är ansvariga för 10-15 % av webbsidetrafiken. Obetalda organiska sökresultat ger 60-75 % av webbsidetrafiken. Vilket betyder att betald sökning bara är toppen på isberget inom marknadsföring.

Vad det betyder för ditt företag: Du kastar bort pengar – ända upp till 75 % av dina potentiella webbsidebesökare och kunder – om du ignorerar SEO och organisk sökning. Och tänk på att någon kommer att få de kunderna. Om det inte är du kommer det att vara en av dina konkurrenter.

Och blir ditt SEO fel kan det kosta dig ännu mer i form av bortkastad tid och pengar. Så du behöver inte bara SEO, du behöver SEOfirma som är byggt på den senaste och mest effektiva tekniken.

– Sökmotorer levererar upp till 64 % av all webbtrafik

En studie som analyserade över 310 miljoner webbsidebesök visade att sökmotorer, som till exempel Google, var källan till 64 % av all trafik.

Hänvisningar på sociala medier, som Twitter, Facebook och Instagram är en del av de siffrorna. Dock är det den organiska sökningen som ger merparten av besökarna till de flesta webbsidorna.

– Dina möjligheter ökar

Enligt Google görs över 50 % av alla sökningar på mobiltelefoner eller andra mobila enheter. Men den siffran är nog närmre 60 % – och den ökar.

Vilket är goda nyheter för ditt företag. Den dramatiska ökningen av mobilanvändandet har fört med sig nya SEO-tekniker, som till exempel lokal sökoptimering och mobilvänlig webbsidesdesign. Det ger dig fler sätt att synas och hittas i sökningar än vad som tidigare var möjligt, men bara om du fullt utnyttjar organisk och lokal kart-SEO.

Kändiseffekten

När din webbsida rankar högt på en trovärdig sökmotor som Google eller Bing är det som om du vore med i TV eller i tidningen. Ditt företag vinner enormt på det underförstådda godkännandet som kommer med en synlighet som du inte betalt för. I PR-termer kallas det “förtjänad media” och kan vara mycket effektivare än annonser i “betald media”, som till exempel reklam eller Google-annonser.

– SEO hjälper ditt företag in i köpcykeln

Nästan alla kunder undersöker en produkt eller en tjänst innan de köper den. Du vet att det är sant eftersom du gör likadant själv.